Find us.

Get in touch.

Follow us.

Oldenzaal

Green Orange HQ
Haerstraat 43
+31 (0)541 295959
info@greenorange.com

Utrecht

Green Orange
Vondellaan 38, navigation: Vondellaan 6
+31 (0)541 295959
info@greenorange.com

London

Green Orange E-office
57 Rathbone Place
+31 (0)541 295959
info@greenorange.com

Phone

+31 (0)541 295959

Mail

info@greenorange.com

Whatsapp

+31 614427323

Blogpost - May 25, 2017

De allereerste Data Meet-up Twente

Georganiseerd door Jorieke en Susan van Moneybird en mijn collega Sven. Want, hoe kan het dat we in zo’n innovatieve omgeving, met de Universiteit Twente en het Saxion in onze achtertuin zo weinig inhoudelijke events hebben. Helemaal op het gebied van data.

Daar dachten deze toppers net zo over en dus sloegen ze de handen in één om daar verandering in te brengen. Met de eerste editie is de lat meteen hoog gelegd voor de volgende edities.

 

Moneybird en data-driven

Susan Kamies, data-analist bij Moneybird trapte de avond af met een verhaal over de data ontwikkelingen die Moneybird de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Inmiddels gevestigd op de eerste etage van een nieuw pand aan de Moutlaan in Enschede, bestaande uit 27 enthousiaste digitale en technologische vakidioten weet Moneybird de vertaalslag te maken naar een data-driven organisatie.

Moneybird biedt een accounting tool voor MKB en ZZP’ers waar gemiddeld 300 events in toegevoegd zijn die al het gedrag (anoniem) binnen de software volgen om deze continu te verbeteren.

Susan vertelt dat het niet vanzelf is gegaan en het een kwestie van flink doorzetten en proberen is. Soms gaat het mis en soms gaat het goed.

 

Business Intelligence Koninklijke Grolsch

Second up Stefan Fransen van Grolsch over het gebruik van data binnen de productieomgeving. Een verhaal dat natuurlijk niet kan ontbreken tijdens de eerste editie van deze meetup in Enschede, brouwstad van Grolsch.

Een totaal andere toepassing van data, dat ook. Nog niet zo lang geleden werd Grolsch overgenomen door SABMiller (inmiddels al weer in Japanse handen), die het beroemde en beruchte SAP platform liet implementeren. De nachtmerrie van vele data-analisten en mensen met een technisch hart. Dat geeft ook Stefan toe, echter is het voor een brouwerij, zoals Grolsch, dat in feite gewoon een productieomgeving is en geen technologische club, een prima oplossing. Door het gebruik van SAP Business Objects is Stefan in staat om op een simpele drag en drop wijze een query in elkaar te klikken zonder dat er ook maar 1 lijn code geschreven hoeft te worden en daar rapportages aan kan koppelen. Een eenvoudige wijze om het productieproces van stap 1 tot aan het bottelen te volgen, te anticiperen op afwijkingen en het signaleren van problemen.

Over de toekomst durft Stefan geen uitspraken te doen. Het SAP proces is nog niet zo lang geleden geïmplementeerd maar de nieuwe Japanse eigenaar heeft zo haar eigen voorkeuren. Naast de torenhoge kosten van een dergelijke licentie kan het dus maar zo zijn dat er binnenkort weer een andere manier van verzamelen, analyseren en anticiperen wordt geïmplementeerd.

Green Orange + Datatrics = Datasience power

Als laatste Sven van Munster, collega bij Green Orange, over de toepassing van data in de customer journey binnen digitale marketing. Waarbij de combinatie met start-up en data management platform Datatrics erg belangrijk is. Waar Green Orange de klant faciliteert in volledige digitale implementaties, van marketingcampagne tot ecosysteem is Datatrics de data power waarmee dit tot stand komt. Met een zelflerend algoritme als basis is het mogelijk om de consument vanaf het eerste moment te vangen en te targetten om zo tot conversie te komen. Sven laat in zijn presentatie een variant binnen recruiting zien, waarbij de aspirant sollicitant door middel van slim datagebruik wordt geconverteerd naar kandidaat voor een openstaande functie.

In een 3 uur durende avond zijn er dus 3 verschillende toepassingen die allen op hun eigen manier van waarde zijn voor de organisaties. Door de hoge opkomst (60 enthousiastelingen) kunnen we met zekerheid zeggen dat de 2e editie niet lang op zich laat wachten.

Mocht je na het lezen van dit verhaal, uit Twente komen of gevestigd zijn en een case, verhaal of visie willen delen, laat dit dan vooral weten. Ik breng je in contact met de juiste mensen en wellicht zien we elkaar tijdens de volgende Data Meet-up Twente!

 

Tags letsgo datainfrastructure processoptimization

Loraine Nijhuis Project & Technics 5 posts

More blog posts